augusti 24, 2016

Årets spel 2016

 ÅRETS BARNSPEL 2016

 

vararlillakaninen
Var är lilla kaninen

Från 18 månader
Uppfinnare: Martinex
Distributör: Martinex

Minst sagt ovanligt med ett barnspel som också vänder sig till riktigt små barn. Ett utvecklande spel som kan göras till en enkel lek för de allra yngsta eller ett något mer avancerat spel för de äldre syskonen. Välgjort i bra kvalité och med den allra sötaste gosedjurskaninen som någonsin rymts i en spelkartong!

 

 

 

ÅRETS FAMILJESPEL 2016

 

 

otrio


Otrio

Från 8 år
För 2 – 4 spelare
Uppfinnare: Brady Peterson
Distributör: Oy Marektoy

Klassikern tre i rad har fått många spelutvecklare att gå vidare och hitta nya versioner. Här en av de mer lyckade där det finns minst tre olika vis att lägga sina tre brickor, i rad, inuti varandra eller i fallande storlek. Går snabbt att begripa och börja spela men otroligt svårt att behärska och överraskande lätt att förlora när man minst anar det. Koncentration och strategi är det som gäller.

 

 

 

ÅRETS VUXENSPEL 2016

 

Ordglapp-BOXOrdglapp
Från 10 år
För 3 – 6 spelare
Uppfinnare: Andrew Innes
Distributör: Oy Marektoy

Stressigt, snabbt och utmanande där spelarna ska avbryta varandra genom att ge exempel på maträtter, poplåtar, hundraser, fotbollslag och mycket mer, när deras kort överensstämmer med varandra. Visst fastnar tungan och självklart blir det kul när associationer, exempel och företeelser haglar över bordet. Perfekt isbrytare på kalaset, eller kanske till och med på konferensen?