Familjespel

ÅRETS FAMILJESPEL 2017


Patchwork

Från 8 år
Antal spelare 2
Speluppfinnare Uwe Rosenberg
Distributör: Spilbraet.dk Aps

Ett lapptäcke är som bekant en kreation där man syr ihop flera lappar och tygbitar för att skapa en spännande design på det färdiga täcket. Så är det här också, där två spelare med hjälp av knappar och lappar medelst strategi och taktiskt tänkande ska försöka sy ihop det allra bästa, mest poänggivande täcket. Originellt upplägg där det inte ens är givet att spelarna turas om, så det blir ett fasligt jagande efter både lappar och knappar för de tävlande skräddarna.

 

ÖVRIGA NOMINERADE:

Bonk
Från 8 år
För 2–4 spelare
Speluppfinnare: David Harvey
Distributör: Oy Marektoy Ltd

Ett riktigt actionspel, med stor sinnrikt upplagd spelplan i trä där det gäller att med stålkulor slå in en liten träboll i motståndarens mål. Roligast att spela med fyra spelare – given succé på vilket party som helst när man med vilda skrik och ivriga gester kör iväg stålkulorna för att få bollen att rulla i mål. Snabbare än det klassiska hockeyspelet och roligare än det mesta i genren actionspel för alla åldrar.

0–9
Från 8 år
För 1–4 spelare
Speluppfinnare: Peter Wichmann
Distributör: Spilbraet.dk Aps

Ett minst sagt ovanligt sifferspel där man knappast behöver kunna räkna speciellt mycket. För här handlar det om att stapla sifferbrickorna på varandra för att nå högre nivåer med så höga siffror som möjligt. Originellt, nyskapande och kräver en hel del strategiskt tänkande för att undvika fallgroparna. Stimulerar kreativt tänkande